Leiderdorp - DSC Delft 2 4½ - 3½


Om de aansluiting bij de koploper te houden, moest er vandaag gewonnen worden van het tweede team van Delft. Een team met veel wisselende spelers die het elk team lastig kunnen maken. En dat moest gebeuren zonder de bezielende leiding van onze captain Wim. En tijdens de week kwamen er ook nog twee afzeggingen bij waardoor jeugdspeelster Katja Venema haar debuut mocht maken in het eerste.

Leiderdorp A wint eerste wedstrijd

Philidor A - Leiderdorp A 3-5

Twee dagen na een pijnlijke en onterechte nederlaag in de KNSB-wedstrijd tegen ASC, mocht ons eerste team aantreden in de competitie van de Leidse Schaakbond. Met zes dezelfde spelers een mooie kans om revanche te nemen, maar dat moest wel gebeuren tegen een van de sterkste teams uit de klasse: Philidor A.

Jubileum Notatieboekje

Beste schakers,

Jullie zullen hopelijk aangenaam verrast zijn nu jullie dit jubileum-notatieboekje in de brievenbus vinden.
Dat uitgerekend ons 100-jarig bestaan samenvalt met Covid-19 heeft allerlei plannen in de war geschopt. Jeroen Venema, lid van de jubileumcommissie en onvermoeibaar redacteur van de Kleine Kwaliteit,

SV Leiderdorp helpt Stedelijk Gymnasium opnieuw aan titel

Donderdag 21 januari werd de jaarlijkse finale gespeeld van het NK schoolschaken Voortgezet Onderwijs, waarvoor vijf teams van het Stedelijk Gymnasium Leiden (SGL) zich hadden geplaatst.
Onder de SGL spelers bevonden zich negen schakers van Schaakvereniging Leiderdorp: David Sonneveld, Quinten Salomons, Marc Kentstra, Lodewijk van der Putten, Ischa Versteegen, Katja Venema, Maxime Venema en KuoKuo Li.

Bericht van het bestuur

Beste (ouders van) leden van Schaakvereniging Leiderdorp


Afgelopen week heeft het bestuur overlegd hoe we aankijken tegenover een herstart van onze clubavond. Hoe je het ook bekijkt, het is nog onzeker hoe de komende weken/maanden zich gaan ontvouwen. We hebben echter de hoop dat we in september weer zouden kunnen beginnen. Sinds zeer kort zijn de basisscholen weer geheel opengesteld (weliswaar met nog beperkende maatregelen) en de lockdown maatregelen worden stapsgewijs versoepeld.

Wat we concreet willen doen, is dat we half augustus nog een beslissende inventarisatie maken over de mogelijke herstart – datum in september. Traditiegetrouw start ons seizoen eind augustus/begin september en we willen bekijken of dat voor het seizoen 2020/2021 ook weer mogelijk is.
Hoewel we allemaal heel graag zouden starten, en we vooral onze jeugdleden enorm missen (!) , moeten en willen we ons aan de richtlijnen houden die de overheid en de schaakbond uitvaardigen. Daarnaast zijn wij ons ook terdege bewust van het feit dat we vele kinderen en begeleiders moeten huisvesten in een binnenruimte. Maar als het verantwoord is, gaan we met vol plezier weer opstarten!


Rest mij eenieder een hele fijne vakantietijd toe te wensen en spreek ik, namens het bestuur, de diepe wens uit jullie in september in goede gezondheid weer te mogen begroeten,

Met vriendelijke groet,
Wim Kentstra
Voorzitter SV Leiderdorp

Afsluiting seizoen 2019-2020

Door de Coronacrisis zijn alle externe en interne competities stilgelegd en worden niet meer uitgespeeld. Er zijn geen promoties, degradaties, kampioenschappen. Er is weliswaar geen clubkampioen maar we hebben wel een herfstkampioen, namelijk Marc Roozendaal, bij deze van harte gefeliciteerd! 

Het is een onbevredigend einde van een vreemd seizoen maar het bestuur wil niet afwijken van de regels en voorschriften van de KNSB.

We danken jullie voor jullie inzet gedurende het afgelopen seizoen en hopen dat we met z'n allen na de vakantie weer echt kunnen gaan schaken op de Kastanjelaan.

Bestuur van de SV Leiderdorp, 12 juni 2020

Prijsuitreiking 2018-2019

Koert clubkampioen,  Kiri winnaar jeugd interne

Afgelopen woensdag was alweer de laatste speeldag van dit seizoen, en dus ook de dag van de prijsuitreikingen.
Voor het eerst sinds jaren hadden we een andere herfst- dan winterkampioen, namelijk Koert en Ivo. Zij speelden in de afgelopen weken de finale, wat resulteerde in een 1.5 - 0.5 overwinning voor Koert. Koert prolongeert daarmee zijn kampioenstitel. Helaas was de kampioensbeker nog bij de graveur, dus de foto is wat kaal... Ivo werd dus tweede, en Frank derde.

Tweemaal goud NK Schoolteams

Jeugd SV Leiderdorp succesvol in NK Voortgezet Onderwijs!

Op woensdag 16 januari reisden 18 leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Leiden af naar Alkmaar, waaronder 9 jeugdschakers van SV Leiderdorp, om daar deel te nemen aan de finale van het NK Schaken voor Schoolteams Voortgezet Onderwijs. Het evenement viel samen met het Tata Steel Chess Tournament on Tour en vond plaats in de prachtige 16e-eeuwse Sint-Laurenskerk. Het SGL had zich middels landelijke voorronden weten te plaatsen, met maar liefst vier teams: een SGL team in leerjaarcategorie VO I (algemeen) en drie SGL teams in categorie VO II (eerste twee leerjaren).  

Kennemer Combinatie 3 - Leiderdorp 2½ - 5½

Dit seizoen gaan we in met  twee versterkingen (Grootmeester Daan Brandenburg en Fidemeester Stefan Tabak) en hopen we hoge ogen te gooien in de klasse 3C van de KNSB. Dat gezegd hebbende, is de eerste wedstrijd wel spannend: kunnen we er ook een mooie start van maken? De eerste wedstrijd speelden we op zaterdag 15 september in Haarlem, tegen Kennemer Combinatie 3. Hier het verslag.

Subcategorieën