Start seizoen 2021-2022

Beste schakers en ouders van schakers,

Na een lange Corona interruptie zijn wij van plan 8 september weer te beginnen met onze normale clubavonden.

De jeugd begint om 18.30 u met een half uur training, gevolgd door een aantal interne competities.

Nieuwe regel: 1.5 meter tijdens de partij!

De nieuwste norm van de KNSB is dat ook tijdens een lange partij 1.5 meter afstand gehouden wordt. Alleen in de tijdnoodfase mag op normale afstand geschaakt worden. Zie ook onze aangepaste maatregelen.

Doorstart Leiden Chess Tournament

"Na dertien edities Leiden Chess Tournament heeft de oude organisatie besloten te stoppen. Om dit niet het einde van het toernooi te laten betekenen, wordt momenteel met een nieuw team geprobeerd een doorstart te realiseren.  Of dit project door kan gaan hangt in deze fase nog van verschillende factoren af (zoals het vinden van sponsors en de juiste samenwerkingsverbanden).

Oud-toernooidirecteur Jan Bey heeft voor ons een wens ingediend bij het Rabobank Wensenfonds 2019, dat initiatieven steunt in Leiden, Katwijk, Leiderdorp en Oegstgeest. Het gaat om de overdracht van schaakmaterialen naar de nieuwe LCT-organisatie. Tot 10 november kan er door klanten en leden van Rabobank Leiden-Katwijk op drie wensen een stem worden uitgebracht. Elke stem op de wens levert 15 Euro sponsoring op, maar er wordt pas uitbetaald vanaf 50 op de wens uitgebrachte stemmen.

Wie klant/lid is van Rabobank Leiden-Katwijk en onze missie ondersteunt willen we graag vragen om op deze wens te stemmen. Wie connecties heeft die aangesproken kunnen worden om ons meer stemmen te bezorgen vragen we ook vriendelijk om hulp, alvast onze dank!

 

Stemmen kan via:

https://www.dichterbijleidenkatwijk.nl/fondsen/wensenfonds/algemeen-7452/st-denksport-promotie-ned/"

Oliebollentoernooi 29 december 2018

Gezien ons goede resultaat van vorig jaar...

 

Oliebollentoernooi zaterdag 29 december 2018
 
Het Leidsch Schaakgenootschap organiseert namens de Leidsche Schaakbond op zaterdag 29 december 2018 weer het traditionele Oliebollentoernooi: snelschaken voor viertallen van verenigingen uit de Leidsche- en Haagse schaakbond.
 
Gegevens
Zaterdag 29 december 2018
Denksportcentrum Leiden, Robijnstraat 4, (071-5723229)
Zaal open vanaf 09.30 uur, start toernooi 10.30 uur, prijsuitreiking ongeveer 17.00 uur
Speeltempo 3 minuten pspp met daarbij 2 sec increment vanaf zet 1
 
Het inschrijfgeld bedraagt €20 per team en dient aan de zaal betaald te worden.
 
Aanmelden kan tot en met 26 december per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam vereniging, namen spelers en hun rating.
 
Er is plaats voor maximaal 42 teams.

App voor de schaakclub is beschikbaar.

Ben je lid van de Schaakvereniging Leiderdorp en heb je een Android apparaat, dan kun je vanaf nu de nieuwe app downloaden. Zie het zijmenu linksboven en dan onder 'App'.

Wim Vriend Rapid Toernooi 20 mei

De Leidse Schaakclub Philidor organiseert wederom het Wim Vriend Memorial toernooi, dat voor iedere schaker toegankelijk is.

Rapid toernooi, 7 ronden (Zwitsers), 20 min. p.p.p.p.
Diverse geldprijzen.

Denksport Centrum Leiden
Aanvang 9:30; prijsuitreiking ca. 17:00 uur

Aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-51585108

Open Rapid Leidse Schaakbond 27 april

Open Rapidkampioenschap van de Leidse Schaakbond 2017
georganiseerd door Schaakvereniging Voorschoten
Formule
open groep (7 ronden Zwitsers) en
achtkampen naar speelsterkte (elo < 1850)
Speellocatie
Buurthuis Alettahof, A. Jacobsplantsoen 97, 2253 RP Voorschoten
(Noord-Hofland), 10 min. lopen vanaf NS-station De Vink

Aanvang 10.00 uur Prijsuitreiking 17.00 uur

Prijzen
1e  prijs open groep x  200,– + ratingprijzen
 1e prijs achtkamp x 35,–
Inschrijfgeld x 8,–;
spelers boven elo 2350 vrij
Speeltempo
20 minuten per speler per partij, 7 ronden
Informatie
Teun Meirink, 071-561 76 47, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aanmelden tot dinsdag 26 april 18.00 uur per e-mail (speelsterkte en voorkeur
(max. 80 deelnemers) 
voor open groep of achtkamp vermelden) of telefonisch

Senioren en Veteranenkampioenschap Leidse Schaakbond 2017

Op zaterdag 8 april 2017 organiseert Schaakclub Oegstgeest '80 het Senioren- en Veteranenkampioenschap van de Leidse Schaakbond. Deelnemers moeten geboren zijn vóór 8 april 1967 om als senior te worden ingeschreven, en vóór 8 april 1957 voor inschrijving als veteraan. Om kans te maken op de titel dient u vanzelfsprekend ook lid te zijn van een club in de Leidse Schaakbond. Deelnemers van buiten de Leidse Schaakbond die graag willen deelnemen worden verzocht vooraf contact op te nemen met de organisatie (zie hieronder). Zij maken geen kans op de titel, maar wel op het prijzengeld. De winnende senior en veteraan van de LSB ontvangen bij deelname aan het Nederlands kampioenschap in juli 2017 een tegemoetkoming in de kosten van de LSB.
http://www.leisb.nl/leisb/index.php/toernooien/148-senioren-en-veteranen-kampioenschap-leisb-op-zaterdag-8-april

Locatie: Denksportcentrum Leiden, Robijnstraat 4, 2312 KE Leiden, tel.071-5723229

Inschrijving: per e-mail bij Geert van der Wulp, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, geboortedatum, vereniging en rating. Inschrijving is ook mogelijk op zaterdag 8 april in het Denksportcentrum tot uiterlijk 9.30 uur.

Inschrijfkosten: € 10,- per persoon (waarbij de lunch is inbegrepen), te voldoen aan de zaal.

Wedstrijdschema: Vanaf 10.00 uur worden 7 ronden rapid gespeeld, met 20 min. bedenktijd per persoon per partij. Na 3 ronden onderbreking voor de lunch. Prijsuitreiking ± 16.30 uur.

Prijzengeld: 1e plaats € 75, 2e plaats € 50, 3e plaats € 25. Bij voldoende deelnemers ook ratingprijzen.

Tot ziens op zaterdag 8 april a.s. in het Denksportcentrum. Wij hopen weer op een massale aanmelding!

Snelschaakkampioenschap clubteams 25 maart 2017

De Delftsche Schaakclub en Westlandse Schaak Combinatie organiseren - namens de Haagsche Schaakbond - op zaterdag 25 maart 2017 het HSB-snelschaakkampioenschap voor clubteams. Vorig jaar was een groot succes met 31 deelnemende teams was de zaal maximaal bezet. Het zou leuk zijn als jullie komend jaar weer van de partij zijn.

 

Op de toernooisite is via onderstaande link meer informatie beschikbaar en is te volgen welke verenigingen zich reeds hebben aangemeld. Inmiddels hebben zich reeds 20 teams aangemeld.

 

Aanmelden kan tot en met donderdag 23 maart 2017, maar bijvoorkeur eerder want vol=vol! Aanmelden kan per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.onder vermelding van: 

 naam vereniging,

namen van alle spelers,

KNSB rating van alles spelers.

Oliebollentoernooi 7 Januari

LSG organiseert weer het jaarlijkse Oliebollentoernooi (snelschaken met een team van 4 personen). Leiderdorp is expliciet uitgenodigd. Zie beneden.

Als je het leuk vindt het nieuwe jaar te openen met een relaxed schaaktoernooi, dan is dit een goede gelegenheid. Mocht je interesse hebben laat het dan weten aan Lo.

 

Hier de informatie van LSG:

Het Leidsch Schaakgenootschap organiseert namens de Leidse Schaakbond op zaterdag
7 januari 2017 het traditionele Oliebollen toernooi: snelschaken voor viertallen van de verenigingen uit de Leidse en Haagse Schaakbond.


 
Zaterdag 7 januari 2017
Denksportcentrum Leiden
Robijnstraat 4  071-5723229
Aanmelden tot 10:00 uur
Aanvang: 10:30 uur
Prijsuitreiking: ± 17:00 uur
 


Speeltempo
3 minuten per persoon plus 2 seconden per zet vanaf zet 1.

Systeem
Competitie voor viertallen waarbij ieder twee partijen tegen dezelfde tegenstander speelt. Groepen van ongeveer gelijke grootte ingedeeld op gemiddelde rating; aantal groepen afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Rond het middaguur worden de oliebollen geserveerd.
Let op: De viertallen mogen uitsluitend bestaan uit spelers van één vereniging, deel uitmakend van de Leidse Schaakbond danwel de Haagse Schaakbond.

Nieuw is dit keer dat de eindklassering in eerste instantie op matchpunten bepaald wordt, en daarna pas op bordpunten.

Prijzengeld:
Drie teamprijzen per groep: 1e prijs groep A € 160,-.
Daarnaast is er een aardigheidje voor de topscorer van elke groep.

Aanmelden:
Het inschrijfgeld bedraagt €20,- per team en dient aan de zaal betaald te worden.

Aanmelden tot en met 4 januari 2017 per e-mail naar oliebollen@lsg leiden.nl, onder vermelding van: naam Vereniging, namen van alle spelers en hun KNSB-rating.

De zaal biedt capaciteit aan maximaal 40 teams; meldt u daarom op tijd aan. Inschrijven aan de zaal is niet mogelijk!


Tot ziens op zaterdag 7 januari a.s. in het Denksportcentrum Leiden!

Voor vragen of suggesties:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.