Afsluiting Jeugdseizoen 2021-2022

Het schaakseizoen loopt ten einde en afgelopen woensdag was de laatste clubavond bij de jeugd. Traditioneel worden dan de prijzen voor de zomercompetitie uitgereikt en ook de diploma's die bij de Stappen examens horen.


Door de Corona én door de bestuurswissels jeugdzaken hebben we een aantal atypische seizoenen achter de rug. De training is er de vorige twee seizoenen wat bij ingeschoten, het gebrek aan gezellige clubavonden heeft ook jeugdleden gekost.
Maar een harde kern hebben we dit jaar weer mogen verwelkomen en de club heeft hen een volwaardig programma kunnen aanbieden. Daarbij komt dat we een stuk of tien nieuwe leden hebben gekregen, die -zoals het er nu uitziet- prachtige groeibriljantjes zijn. De toekomst ziet er daarmee rooskleuriger uit dan twee jaar terug.
De club wil er zijn voor de kinderen die schaken gewoon leuk vinden om te doen én voor de meer competitief ingestelde kinderen. Met het mengsel van trainen (met trainers uit eigen kweek!) en interne competitie kunnen beiden er plezier van hebben. Daarbij biedt de Leidsche Schaakbond sinds jaar en dag een maandelijkse toernooiencyclus (de Grand Prix's) aan, waarbij iedereen -van beginner tot gevorderde jeugd- mee kan doen en zodoende meer speelervaring krijgt. Want om werkelijk het meeste uit je talent te kunnen halen is veel spelen het makkelijkste en belangrijkste pad naar 'boven'. SV Leiderdorp is ook altijd gastheer van een GP.

Dan terug naar het afgelopen seizoen. De trainingen leiden altijd tot een examen-moment in juni. Dit jaar hebben 15 kinderen een Stap-examen gedaan, 13 zijn er geslaagd. Overall een prima resultaat.
Voor Stap 1 zijn geslaagd: Jesse, Thomas, Sep, Platon en Teodor.
Voor Stap 2 zijn geslaagd: Ivar, Luuk en Arthur
Voor Stap 3 is geslaagd: Navin
Voor Stap 4 zijn geslaagd: Paul, Benjamin en Milan
Voor Stap 5 is geslaagd: Osman

De uitslagen van de zomercompetitie staan uiteraard in de Nieuwsbrief van Juli, maar we geven ze hier ook:
Koningsgroep:  1. Mathilde, 2. Narek, 3. Fenna
Timman groep: 1. Teodor, 2. Platon, 3. Sep
Foreest groep: 1. Joost, 2. Arthur, 3. Otis
Giri groep: 1. Navin, 2. Stephan, 3. Guido
Eeuwe groep: 1. KuoKuo, 2. Paul, 3. Milan

Een impressie van de aflsuitende avond: