Stedelijk Gymnasium weer Kampioen van Nederland!

Donderdag 16 januari was de finale van het jaarlijkse NK Schaken voor Schoolteams. Het Stedelijk Gymnasium Leiden, met veel spelers van SV Leiderdorp, had zich ook dit jaar weer middels landelijke voorronden weten te plaatsen.

De school mocht met maar liefst vijf teams aantreden, drie in categorie VO I (alle leerjaren) en twee in VO II (eerste twee leerjaren). Schakers die normaliter tegen elkaar spelen voor hun schaakclubs, waaronder dus een grote delegatie van SV Leiderdorp, streden nu gebroederlijk samen voor hun school.
Het evenement viel samen met het Tata Steel Chess Tournament on Tour en vond plaats in het PSV Stadion te Eindhoven. De dag was lang, gestart op school met het maken van proefwerken, daarna een autorit van ruim 1,5 uur en vervolgens 5 ronden schaken. Maar de resultaten waren er niet minder om! In zowel VO I als VO II was het Stedelijk oppermachtig en behaalde 9 van de 10 matchpunten. Daarmee liet het geduchte concurrenten uit o.a. Rotterdam, Heemstede, Apeldoorn en Dordrecht ver achter zich. In beide categorieën werd het Stedelijk eerste en wist daarmee haar nationale titels van vorig jaar te prolongeren. Wederom twee keer goud, twee keer Kampioen van Nederland!
Uitslagen en standen zijn te vinden op: https://knsb.netstand.nl/divisions/view/189

De kampioenteams:

 

Ingrid van der Putten, coördinerend ouder NK VO