Leiderdorp - Philidor II 5-3

Nog net een dag voor de gedeeltelijke lockdown kon de 4e ronde gespeeld worden, thuis tegen Philidor2. Het werd een verdiende overwinning, al moest er tot ver in het 5e uur voor geknokt worden. We hebben nu 6 matchpunten uit 4 wedstrijden, en spelen goed mee om de topplaatsen. Nu maar hopen dat de competitie verder ook doorgang kan vinden...  Maar nu naar de wedstrijd.

Leiderdorp A wint eerste wedstrijd

Philidor A - Leiderdorp A 3-5

Twee dagen na een pijnlijke en onterechte nederlaag in de KNSB-wedstrijd tegen ASC, mocht ons eerste team aantreden in de competitie van de Leidse Schaakbond. Met zes dezelfde spelers een mooie kans om revanche te nemen, maar dat moest wel gebeuren tegen een van de sterkste teams uit de klasse: Philidor A.

ASC-Leiderdorp 4 1/2 - 3 1/2

Na een gewonnen eerste ronde trokken we verwachtigsvol naar Alphen voor onze eerste uitwedstrijd. We wisten bij voorbaat dat het een zware wedstrijd zou worden, de laatste wedstrijd voor het Corona-tijdperk hadden we immers in Alphen verloren!

Leiderdorp - De Amstel 5 - 3

Beste allemaal, het was weer wennen ...  met een team van 4 mensen de schaak-locatie op orde brengen, alle tafels op 1,5 meter, alle ramen open, de deuren open voor een goede ventilatie, hoe moesten de klokken ook alweer ingesteld worden met dat ingewikkelde KNSB tempo???

Start seizoen 2021-2022

Beste schakers en ouders van schakers,

Na een lange Corona interruptie zijn wij van plan 8 september weer te beginnen met onze normale clubavonden.

De jeugd begint om 18.30 u met een half uur training, gevolgd door een aantal interne competities.

Informatie over de jeugdafdeling

Jeugd

De jeugdleden komen wekelijks op woensdagavond bijeen van 18.30 uur tot 19.45 uur. Onder leiding van de jeugdleider worden de kinderen wegwijs gemaakt in de regels van het schaakspel. Na de instructie, die ongeveer een half uur duurt, komen de borden en stukken op tafel en wordt er een interne competitie gespeeld (ingedeeld op sterkte).

Bij de Schaakvereniging Leiderdorp kun je goed leren schaken. De vereniging heeft een heel grote jeugdafdeling en behoort al jaren tot de vaderlandse top wat prestaties betreft. Maar ook wie iets minder getalenteerd is, komt tot zijn of haar recht bij de Schaakvereniging Leiderdorp. Wij leiden op aan de hand van het zogenaamde Stappenplan van de KNSB. Die gaat van Stap 1 (beginner, huisschaker) tot en met Stap 6 (landelijk niveau).

Natuurlijk mogen kinderen eerst een paar avonden ‘proefdraaien’ alvorens tot lidmaatschap wordt overgegaan. Voor meer informatie: Lo van Osch (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of vul het contactformulier in op deze website.

Contributie

De contributie voor het seizoen 2020/2021 bedraagt voor jeugdleden € 70,=. Als twee of meer kinderen uit hetzelfde gezin jeugdlid zijn, geldt een reductie op de contributie.

De contributie is inclusief het lidmaatschap van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB). Voor de extra trainingen worden aparte tarieven berekend.

Het lidmaatschap loopt van 1 september t/m 31 augustus en wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk te gebeuren vóór 1 september. Restitutie van contributie bij vervroegde opzegging is niet mogelijk.

Speellocatie

Kindcentrum De Brink/School Kastanjelaan

Kastanjelaan 6

2351 ND Leiderdorp

Jubileum Notatieboekje

Beste schakers,

Jullie zullen hopelijk aangenaam verrast zijn nu jullie dit jubileum-notatieboekje in de brievenbus vinden.
Dat uitgerekend ons 100-jarig bestaan samenvalt met Covid-19 heeft allerlei plannen in de war geschopt. Jeroen Venema, lid van de jubileumcommissie en onvermoeibaar redacteur van de Kleine Kwaliteit,

SV Leiderdorp helpt Stedelijk Gymnasium opnieuw aan titel

Donderdag 21 januari werd de jaarlijkse finale gespeeld van het NK schoolschaken Voortgezet Onderwijs, waarvoor vijf teams van het Stedelijk Gymnasium Leiden (SGL) zich hadden geplaatst.
Onder de SGL spelers bevonden zich negen schakers van Schaakvereniging Leiderdorp: David Sonneveld, Quinten Salomons, Marc Kentstra, Lodewijk van der Putten, Ischa Versteegen, Katja Venema, Maxime Venema en KuoKuo Li.

Nieuwe regel: 1.5 meter tijdens de partij!

De nieuwste norm van de KNSB is dat ook tijdens een lange partij 1.5 meter afstand gehouden wordt. Alleen in de tijdnoodfase mag op normale afstand geschaakt worden. Zie ook onze aangepaste maatregelen.

Seizoenoverzicht senioren 2020-2021

Nog geen overzicht. Volgt als externe kalender bekend is.

Interne beker competitie

Moet nog opgestart worden.

Start nieuwe seizoen senioren

Beste schaker,

na een lange periode van gedwongen vakantie, kunnen we dan toch weer gaan schaken. Wel heeft het bestuur door de Corona een aantal extra maatregelen moeten nemen. Er is op de site een apart menu voor Corona-gerelateerde zaken. Daar staan ook de maatregelen vermeld die de vereniging heeft genomen.

Het bestuur beseft uiteraard dat het er door de getroffen maatregelen niet gezelliger op wordt, maar ziet voorlopig geen andere manier. We zijn bewust uitgegaan van een van de strengste set van maatregelen, omdat het ons beter lijkt voorzichtig te beginnen. Het plan is om in/tijdens de ALV de maatregelen te bespreken en mogelijk te versoepelen. Daarvoor hebben we wel feedback van veel mensen nodig, dus schroom niet.

Dan over tot de normale gang van zaken:
as woensdag is de eerste clubavond. De schakers zullen op basis van speelsterkte tegen elkaar ingedeeld worden, dwz ongeveer gelijkwaardige speelsterktes. Je kan samen een lange partij spelen, of meerdere rapid of meerdere snelschaakpartijen.
De woensdag daarna, dus 9 september, is de start van de herfstcompetitie.

Veel schaakplezier gewenst en tot woensdag,

Lo van Osch